XS4ALL Ziggo Online.nl Tele2 Telfort KPN Fiber Internet Vodafone Thuis NLE internet Youfone internet

Pas op voor Ziggo phishing email

Geplaatst op 27-05-2018 door

Phishing is een techniek die door internetcriminelen gebruikt wordt om uw gegevens in handen te krijgen. Denk daarbij aan persoonsgegevens en bankgegevens, waarmee de criminelen uit uw naam handelingen kunnen uitvoeren en u grote schade kunnen toebrengen. Vaak gebeurt dit door emails die lijken alsof ze vanuit bekende bedrijven verstuurd zijn, maar waar dit in werkelijkheid niet het geval is. U wordt dan naar een website geleid die er misschien uit ziet als de partij die u kent, maar een scherpe blik op het website adres doet al snel anders vermoeden.

Volgens TV Totaal is er momenteel een mail in omloop die afkomstig lijkt te zijn vanuit Ziggo, maar waarbij dit niet het geval is. U kunt deze mail ontvangen ongeacht of u al klant bent of niet. In de email staat een aanbieding voor een half jaar lang korting, waarbij u wordt geleid naar een website om uw persoonlijke- en creditcardgegevens achter te laten

Ziggo werkt niet met creditcardgegevens en heeft momenteel niet een dergelijke actie. Ga daarom niet op een dergelijke mail in, neem bij twijfel contact op met Ziggo en voorkom hiermee dat uw gegevens in handen van kwaadwillende mensen komen.


Andere nieuwsberichten: